Bofællesskabet

Bofællesskabet er en selvstændig afdeling (Afdeling 45) i ALBOA (tidl. Højbjerg Andelsboligforening). ALBOA er som helhed ansvarlig for boligerne, vedligeholdelse og økonomi. Men i bofællesskabet har vi selv påtaget os ansvaret for renholdelse, vedligeholdelse og drift; dels for at have større indflydelse, dels for at opnå besparelser. Alle må tage del i dette ansvar. Derfor har vi forskellige arbejdsgrupper samt en månedlig arbejdslørdag, hvor alle som udgangspunkt skal deltage.

Fællesspisningen på mandage, tirsdage, torsdage og fredage, er bofællesskabets rygrad, derfor skal alle beboere som udgangspunkt deltage. Madordningen er baseret på et pointsystem, så alle skal have et vist antal point indenfor en periode af ca. tre måneder hvilket betyder, at man laver mad ca. én gang om ugen i gennemsnit. I skoleferierne er der ingen fællesspisning.

Fælles ansvar og tolerance er nøgleord i bofællesskabets dagligdag. Beboersammensætningen er meget varieret da boligtildelingen afgøres af ALBOA efter bolignummer.

Der er et månedligt fællesmøde og en årlig generalforsamling, hvor alle kan opstille til bestyrelsesvalg.

Desuden kan man deltage i forskellige arrangementer.

Der er rygeforbud i alle indendørs fællesarealer samt i glasgangen.

Boligerne

Bofællesskabet har to boligtyper: de østvendte lejligheder er i to etager, og de vestvendte
er i ét forskudt plan. De handicapvenlige boliger og de 1-værelses lejligheder er dog i ét plan.

Boligerne består af entré, toilet med brusebad, et rummeligt køkken, opholdsrum og værelser. Alle boliger har indgang fra glasgangene samt adgang til de enkelte haver, undtagen de to ét-værelses lejligheder, som kan bruge fælleshaven. Glasgangene, der er beplantede udgør en naturlig forlængelse af boligerne og bruges i det daglige også til socialt samvær med naboerne og andre bofæller.

Byggeriet består af 32 lejligheder i 1-2 etager, med tilhørende haver. Lejlighederne er fordelt på:
• 2 stk. 1-vær. lejligheder (ca. 25 m2)
• 14 stk. 2-vær. lejligheder (ca. 54 m2), hvoraf 2 er handicapboliger
• 12 stk. 3-vær. lejligheder (ca. 72 m2)
• 4 stk. 4-vær. lejligheder (ca. 78 m2)

Hver lejemål har afgivet 20% til fælleshuset (ca. 500 m2)

Få flere informationer på ALBOA – Afdeling 45. Man kan på grund af vores specielle optagelseskriterier ikke søge en bolig direkte på AlBOAS hjemmeside. Læs mere under Optagelse.

_ ___