Fællesspisning

Da madordningen er én af de vigtigste grundsten i bofællesskabet, er det vigtigt at alle så vidt muligt deltager.
Vi har forskellige betingelser for at deltage:
• Nogle har småbørn, andre skolebørn
• Nogle kommer tidligt hjem, andre har sent fri
• Nogle har mange kræfter, andre få
• Nogle er langsomme andre hurtige
• Nogle kan være på madholdet fra start til slut, mens andre kan være nødt til at gå fra og til

Her i “Rumlepotten” tager vi de nødvendige hensyn til hinanden. Vi forventer dog, at alle “giver den en skalle” / bruger de kræfter de har for at få madordningen til at fungere.
Hvis man ikke er i stand til at være fuldt tilstede på sit madhold hver gang fra kl. 16.30 til ca. 19.30, undersøges muligheden for at købe ind, forberede mad, bage brød/kage, dække bord etc. på andre tidspunkter.

Tiden og kræfterne, vi hver især bruger når vi “er på”, får vi mangedoblet tilbage de dage vi er fri for at lave mad, handle ind, vaske op etc. Her nydes tiden vi har til os selv, kæresten, børnene, familien, venner, hinanden og/eller andre gøremål.

Hvis vi i en kort periode (undtagelsesvis) kan blive nødt til at “køre på lavt blus” i forhold til madordningen, skal vi oplyse om ændringerne i vores deltagelse til:
• arbejdsfordelingsgruppen
• den person, der er ansvarlig for madkassen
• fællesmødet (hvis nødvendigt gennem ven/nabo/familiemedlem)

Øvrige regler for fællesspisning
Spisetider:
Mandag, tirsdag og torsdag kl. 18.30 – 19.00
Fredag kl. 18.30 – ubestemt tid.

Undtagelser: Der er ikke fællesspisning i weekender, skoleferier og skolefridage.

Madlavning

Madlavningen starter kl. 16.30. Der er fire personer om at lave mad og tage opvasken bagefter, dog skal den madansvarlige ikke vaske op. Man kan selv bestemme hvilke dage man vil være med til madlavning og om man vil være madansvarlig, medhjælper eller stå for desserten om fredagen. Man kan også vælge at samle mange point ved at tage alle opgaverne selv en hel maddag. Man skal have et vist antal point i løbet af en periode på ca. tre måneder. Det foregår efter først til mølle princippet, ved at man skriver sit navn ud for de dage man kan.

I Rumlepotten spiser vi overvejende økologisk. Rammerne for menuen er: 1 køddag – 1 fiskedag – 1 vegetardag samt fredag med fri menu. Om fredagen er der gjort lidt ekstra ud af maden, og der serveres dessert efter hovedretten. Der er tradition for, at beboerne selv medbringer drikkevarer til fredagens menu, og spisningen følges gerne op af hyggeligt socialt samvær.

Rygning
Der er rygeforbud i alle indendørs fællesarealer samt i glasgangen.